بررسی علل عملیات نظامی ترکیه در خاک سوریه
- شناسه خبر: 4983
- تاریخ و زمان ارسال: 26 مهر 1398 ساعت 03:39
- بازدید : 29 بازدید
- نویسنده: Yousefzadeh
نقش باران-مونا یاغچی؛در دو هفته اخیر یکی از موضوعات مطرح در خاورمیانه موضوع حمله نظامی ترکیه به خاک سوریه بوده است.
نخستین پرسشی که درباره این موضوع مطرح می شود این است که چرا ترکیه تصمیم به حمله به خاک سوریه گرفته است؟
در همین راستا کارشناس روابط بین الملل در گفت و گو با خبرنگار نقش باران اظهار داشت:پس از شروع جنگ داخلی در سوریه حدود سه میلیون سوری برای فرار از شرایط ناگوار جنگی وارد کشور ترکیه شدند. با ورود مهاجران، کشور ترکیه تصمیم به اسکان آن ها در قسمت جنوبی کشور گرفت تا بتواند به این وضعیت سر و سامان دهد.
پس از شکست حزب اردوغان در انتخابات اخیر و متزلزل شدن جایگاهش در کشور ترکیه و اغتشاشات این سه میلیون سوری در نواحی مختلف ترکیه باعث شد از اعتماد مردم به دولت ترکیه بیش از پیش کاسته شود.
کارشناس روابط بین الملل ادامه داد: پس از این اتفاقات دولت ترکیه سعی داشت تا با آغاز یک حمله نظامی به شمال سوریه از یک سو موقعیت متزلزل خود را با یک عملیات موفق نظامی بهبود ببخشد و بار دیگر مقبولیت خود را بدست آورد و از سوی دیگر با تصرف محدوده ای به عمق ۳۰ کیلومتر در خاک سوریه این سه میلیون مهاجر را که باعث ایجاد ناآرامی در فضای امنیتی ترکیه شده اند را در این نواحی اسکان دهند.
وی در ادامه گفت: دولت ترکیه تا کنون چند بار قصد بر انجام این عملیات داشته است تا تهدید گروه های کرد را در مرز خود از بین ببرد اما به دلیل حضور و حمایت نیرو های آمریکایی از بخش های کردنشین هیچ وقت به آن قسمت حمله نمی کرده است؛ اما با دستور ترامپ رییس جمهور آمریکا مبنی بر عقب نشینی نیروهای امریکایی از کردستان سوریه ،ترکیه فرصت مناسب را برای تصرف آن منطقه و رهایی از موضوع کردها بدست آورد.
پس از حمله نظامی دولت ترکیه گروه های کردی از دولت رسمی سوریه درخواست کردند تا نیروهای نظامی خود را وارد کرده و از تمامیت ارضی سوریه دفاع کند.در پی این درخواست ارتش دولت سوریه وارد مناطق کردی شده و از سوی دیگر دولت روسیه نیز برای اینکه درگیری بین ارتش ترکیه و ارتش سوریه صورت نگیرد به عنوان حائلی در بین این دو گروه قرار گرفته است.
وی در پایان افزود: توجه به امنیت منطقه موضوعی است که باید تحت هر شرایطی مورد توجه دولت ها قرار بگیرد.