راهکارهایی برای گسترش ورزش همگانی
- شناسه خبر: 629
- تاریخ و زمان ارسال: 25 شهریور 1395 ساعت 10:25
- بازدید : 8 بازدید
- نویسنده: Yousefzadeh
بیتحرکی قاتل خاموش کهنسالان
بر اساس یافتههای جدید دانشمندان انگلیسی، ورزش کردن در میانسالی میتواند مانع ابتلا به آلزایمر در سنین بالاتر شود. بنا به این گزارش که در روزنامه تلگراف این کشور به چاپ رسیده است، تنها ۳۰ دقیقه پیادهروی و یا دوچرخهسواری روزانه میتواند روند ابتلا به آلزایمر را بسیار آهستهتر کند.
وزیر ورزش انگلیس در دیداری که با انجمن بازنشستگان این کشور در لندن داشت، ضمن اشاره به این گزارش علمی اعلام کرد، تأثیر ورزش نکردن در سنین بالا میتواند حتی از مصرف دخانیات هم مرگبارتر باشد. بر اساس آمار، از هر ۶ مرگ میان افراد کهنسال در انگلیس، یک مورد مربوط به سیگار است که این آمار برای افرادی که دچار کم تحرکی هستند، به یک و نیم مورد رسیده است.
بنا به اعلام کارشناسان، بیتحرکی یا همان «قاتل خاموش» کهنسالان، میتواند تنها با اندکی شاد بودن، ورزش مفرح و بودن در کنار دوستان و همسنوسالان از میان برود. برای رسیدن به این خواسته، نیاز به ورزش سنگین، تعریق زیاد و خستگی مفرط نیست؛ تنها کافیست که شما همراه با کسانی که دوستشان دارید، به فعالیت بدنی بپردازید. یک پیادهروی مفرح، یک پینگپنگ دوستانه و حتی کمی دویدن با نوهها به دنبال توپ، میتواند شما را به این مهم برساند.
بیشتر افراد مسن از اینکه در فعالیتهای شاد ورزشی حاضر شوند، خجالت میکشند؛ این امر در میان کسانی که در جوانی عادت به فعالیت ورزشی نداشتهاند، شایعتر است. چاره کار در بهرهگیری از فضاهای خودمانی و دوستانه برای عادیسازی فعالیتهای اینگونه است. افراد باید به این نکته توجه کنند که اصطلاح «از ما گذشته است»، نهتنها کمکی به آنها نخواهد کرد که در عوض، هر لحظه آنها را بیشتر به سمت خمودگی و بینشاطی سوق میدهد.
نکته اصلی اما در این میان، تداوم انجام این فعالیتها و نظم در انجام آن است. کنشگری مداوم در این عرصه میتواند به تنظیم ضربان قلب، تقویت مفاصل، تنظیم فشار خون، جلوگیری از سکته مغزی و سرطان و در مجموع به بهبود سلامت روانی افراد مسن بینجامد. به گفته پژوهشگران این گزارش، بهرهگیری مناسب از ورزش میتواند به غلبه بر افسردگی و تنهایی در سنین بالا منجر شود. خطر بزرگتر در این میان، ابتلا به آلزایمر در اثر افسردگی است که اگر جدی انگاشته نشود، جبران آن در کوتاه مدت امکانپذیر نبوده و میتواند به خطرات جسمی نیز منجر شود.
بنا به اعلام تریسی کراوچ وزیر ورزش انگلیس، برنامههای بلندمدت برای جلوگیری از بیماریهای کهنسالی از دبستانها آغاز می شود. به گفته وی، تشویق کودکان به فعالیتهای بدنی مفرح در کنار استفاده بجا از مکملهای غذایی می تواند به تشکیل یک جامعه خردسال شاد، یک جامعه بزرگسال فعال و یک جامعه کهنسال بانشاط و سالم منجر شود. این طرح درازمدت میتواند بیمهکننده جامعه انگلیس برای سالهای طولانی باشد