سرمایهگذاری راه نجات صندوقهای بازنشستگی
- شناسه خبر: 659
- تاریخ و زمان ارسال: 25 شهریور 1395 ساعت 11:06
- بازدید : 23 بازدید
- نویسنده: Yousefzadeh
همایش چشمانداز اقتصادی ایران در سال ۱۳۹۵ برگزار شد
سرمایهگذاری راه نجات صندوقهای بازنشستگی
همایش چشمانداز اقتصادی ایران در سال ۱۳۹۵ و الزامات شرایط جدید برای سرمایهگذاری صندوقهای بازنشستگی، یازدهم خرداد ماه با حضور علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دکتر محمود اسلامیان مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، محمود شهشهانیپور معاون اقتصادی و سرمایهگذاری صندوق، دکتر محسن رنانی اقتصاددان، دکتر محمد قاسمی معاون پژوهشهای اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس، دکتر حسین عبده تبریزی عضو شورای عالی بورس و دکتر مهران امیرمعینی معاون تحقیقات دفتر امور اوپک وزارت نفت و جمعی از اساتید دانشگاه، پژوهشگران و صاحبنظران در کتابخانه ملی برگزار شد. آنچه در ادامه میخوانید خلاصهای از مهمترین سخنرانیهای ارائه شده در این همایش است.
صندوقهای بازنشستگی، موتور توسعه ایران هستند
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این همایش، صندوقهای بازنشستگی را موتور توسعه ایران خواند و گفت:این صندوقها، سرمایههای خُرد مردم را جمعآوری کرده و با آنها مشارکت میکنند، بنابراین میتوانند از این طریق نقدینگی خود را افزایش داده و برای بهبود زندگی اجتماعی بازنشستگان تلاش کنند. دکتر علی ربیعی با بیان اینکه برخی از ما انتقاد میکنند که چرا به شرایط و وضعیت گذشته رجوع میکنیم، اظهار کرد: منتقدان فراموش کردهاند در گذشته چه شرایطی حاکم بود. اینها نقدشان ناب نیست و فقط قصد تخریب دارند. به دنبال این هستند که یک اتفاق را به پدیدههای سیاسی ربط دهند. چرا در زمانی که فاصله بین مزد و تورم ۶۷ درصد بود کسی از عملکرد دولت انتقاد نمیکرد؟
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه دولت یازدهم شرایط اقتصادی مناسبی نداشته و چهارمین شوک نفتی را لمس کرده است، گفت: درآمد نفتی این دولت ۵۰ تا ۶۰ درصد کمتر از درآمد نفتی دولت قبل بود. از سوی دیگر دولت با کسری رشد درآمدهای مالیاتی روبهرو بوده و سکان امور را نیز با کسری رشد ۵۶ درصدی تحویل گرفته است.
وی با تأکید بر اینکه امروز ناچاریم رویههای موجود را اصلاح کنیم، گفت: معتقدیم این وضع اقتصادی شایسته ملت ایران نیست. دولت افزایش پلکانی حقوق بازنشستگان را به تصویب رسانده است و اگر در فرایندی چندساله این روال را ادامه دهیم، تا حدود زیادی میتوانیم عقبماندگی و شکاف بین تورم و افزایش حقوقها را جبران کنیم.
ربیعی با بیان اینکه باید از فرصتهای فراهمشده برای سرمایهگذاریهای خارجی استفاده کنیم، گفت: کاستیهای بسیاری در این مسیر وجود دارد اما اقدامات خوبی هم انجام دادهایم. بهطور مثال رتبه کسبوکار از ۱۵۲ به ۱۱۸ رسیده است که رشدی ۳۴ پلهای را نشان میدهد. باید برای رسیدن به این مسیر در راستای نیل به اهداف خود، سختکوشانه تلاش کنیم. باید با زایش درونی، خود را بینالمللی کنیم. این استراتژی اکنون در صندوق بازنشستگی کشوری دنبال میشود.
هیچ تحمیل سیاسی به صندوق بازنشستگی مورد قبول نیست
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری نیز در این همایش گفت: هیچ تحمیل سیاسی به این صندوق مورد قبول نیست. هرچند مواردی وجود دارد، اما به خوبی میدانیم چگونه در مقابل آنها ایستادگی کنیم.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل صندوق بازنشستگی کشوری، دکتر محمود اسلامیان با اشاره به اینکه این صندوق ۲,۵ میلیون مشترک تحت پوشش دارد که خادم آنهاست و آنها انتظار دارند که مستمری مطلوب و عادلانه دریافت کنند و ما وظایف خود را به خوبی در مورد آنها انجام دهیم، گفت: امیدواریم امانتدار خوبی برای این قشر باشیم و این سرمایه را به خوبی مدیریت کنیم.
وی ادامه داد: همافزایی در هلدینگهای تخصصی صندوق بازنشستگی کشوری ایجاد شده و بهزودی شاهد نتایج و برکات آن خواهیم بود. وقتی مجموعهای بزرگ میشود لازم است فعالیتهای هم سنخ آن در یک ردیف قرار گیرندتا شاهد هم افزایی هرچه بیشتر در درون صندوق باشیم.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری ضمن ابراز امیدواری به منظور خروج کشور از رکود، عنوان کرد: شرایط در حوزه کلان اقتصادی کشور نگران کننده است و امیدوارم همه دست به دست هم دهند و کمک کنند تا با توجه به پتانسیلهای بالقوه بالا در جهت رشد حرکت کنیم. ما در منطقهای هستیم که به برکت نظام اسلامی، رهبری مقتدر و خون شهدا امنیت بالایی داریم در حالیکه میبینیم در آن سوی مرزها این امنیت وجود ندارد. بنابراین سرمایه و نعمت بزرگی داریم که اگر آن را به خوبی مدیریت نکنیم ناشکری کردهایم.
اسلامیان با تأکید بر اینکه برای خروج از رکود باید همه دست به دست هم دهند و از همه ظرفیتهای کشور کمک گرفته شود، گفت: شرایط به گونهای است که میتوانیم از وضعیت موجود خارج شویم. ظرفیتهای مناسب وجود دارد اما نیاز به مدیریت مناسب برای کسب موفقیت است.
تعیین تکلیف ۲۴۰۰ میلیارد تومان از مطالبات صندوق
معاون اقتصادی صندوق بازنشستگی کشوری نیز در این نشست با بیان اینکه در صندوق بازنشستگی کشوری کسورات بیمهای اخذشده برای کمک به پرداخت مستمریها وارد حوزه سرمایهگذاری نشده است، گفت: این موضوع به هر دلیلی و به هر شکلی در صندوق بازنشستگی کشوری بهدرستی از قبل انجام نشده بود. محمد شهشهانیپور با تأکید بر اینکه هلدینگهای صندوقهای بازنشستگی کشوری در حوزههای مالی، حملونقل، ساختمان، پتروشیمی، صنعت و معدن در حال فعالیت هستند، گفت: هماکنون سالانه نزدیک به هزار میلیارد تومان حقبیمه توسط زیرمجموعههای صندوق بازنشستگی کشوری پرداخت میشود که با ایجاد هلدینگ مالی به دنبال تأسیس بیمه و فعالیت در حوزه بانکداری هستیم.
وی با اشاره به تشکیل کمیتههای تخصصی برای دستهبندی سرمایهگذاریها گفت: با ایجاد هلدینگهای تخصصی به دنبال افزایش نظارت و کنترل بر شرکتها هستیم. شهشهانیپور با بیان اینکه کمیتهای برای تدوین استراتژیهای اقتصادی و کمیتهای هم برای ساماندهی شرکتهای زیانده و کمبازده در صندوق ایجاد شده، از تعیین تکلیف ۲۴۰۰ میلیارد تومان از مطالبات صندوق بازنشستگی کشوری خبر داد.