گفتوگو با دبیر بازنشسته و بانوی مدرسهساز
- شناسه خبر: 650
- تاریخ و زمان ارسال: 25 شهریور 1395 ساعت 10:53
- بازدید : 9 بازدید
- نویسنده: Yousefzadeh
آدمهایی هستند که میسازند برای پول و منفعت. هرچه بیشتر و بالاتر، بهتر و مایهداری آن هم افزونتر. اما انسانهایی هم زیر سایه آسمان خدا پیدا میشوند که اهل دلند. با دل و قلبشان کار میکنند و همین میشود که خدا هم خوب به دادشان میرسد و کلیدشان را در قفل قلبهای مردم میاندازد. وقتی باز شد، او میشود محبوب دل همه. بانو «فاطمه ساعی» از همین دست آدمها است. وقتی در کنارش مینشینی و گپ میزنی، شادابی درونی و لذت از کارهای خیر و مفیدی که برای جامعهاش انجام داده، از چهرهاش نمایان است. چه آن زمانی که در کسوت دبیر آموزش و پرورش شاگردانی بسیار تربیت کرده و چه حالا، در قامت یک خیّرِ مدرسهساز و مدیر مرکز خیریه درمانی ساعی. با ایشان درباره این روزهای دوران بازنشستگی، به گفتوگو نشستیم که با هم در ادامه میخوانیم.
چند سال دارید؟
در رشته ادبیات فارسی تحصیل کردم و دو سال هم شیمی آلی خواندم و سابقه تدریس دروس مختلف را به دانشآموزان در مقاطع مختلف دارم و در نهایت در سن ۵۰ سالگی در سال ۱۳۷۵ و پس از ۳۰ سال خدمت، بازنشسته شدم. متولد ۱۳۲۲ در اراک هستم.
چند فرزند دارید؟
دو فرزند دختر دارم. یکی کارمند شرکت خصوصی و دیگری خانهدار است.
در حال حاضر به چه کاری مشغول هستید؟
مدیر مرکز خیریه درمانی فاطمه ساعی واقع در خیابان ولیعصر تهران، روبروی کاخ مرمر هستم.
چگونه به فعالیتهای خیریه روی آوردید؟
۱۰ سال پیش، منزل مسکونیام که سه طبقه داشت را تبدیل به یک مرکز درمانی برای امور خیریه کردم و مدیریت آن را هم خودم انجام میدهم. این مرکز درمانی بسیار شیک و تمیز، سه طبقه و با متراژ ۲۲۰ متر است که در آن خدماتی مثل پزشک عمومی، مشاوره و مامایی به مردم ارائه میدهیم. متأسفانه خدمات دندانپزشکی به دلیل هزینههای بالای پزشکان ارائه نمیشود. در این زمینه دولت هیچگونه کمکی نکرده و من به تنهایی این مرکز را راهاندازی کردم و حقوق همه کارمندان را هم خودم برعهده دارم. خدماتی که در این مرکز به مردم ارائه میشود پایینترین نرخ بوده و برای افراد بیبضاعت رایگان است.
به بازنشستگان هم خدماتی ارائه میکنید؟
شخصا علاقهمندم خدمات بیشتری به افراد بیشتری از جامعه بهویژه بازنشستگان ارائه دهم. هر کسی میتواند به این مرکز خیریه مراجعه کند. بسیار مایلم به بچهها در زمینه دندانپزشکی خدمات ارائه شود، چراکه اغلب بچهها دندان سالمی ندارند و در اطراف مرکز درمانی ما هم مدارس زیادی وجود دارد.
چرا منزل شخصی را به عنوان مرکز درمانیخیریه قرار دادید؟
ما در زمان جنگ از منزلی که در تهران داشتیم نقل مکان کردیم و چون منزل خوب و خوشیمنی بود، دوست داشتم که آن را در ابتدا برای بهزیستی درست کنم، اما به دلیل اشکالاتی که بهوجود آمد، این منزل را به عنوان یک مرکز درمانی تجهیز و درست کردم.
در کنار این مرکز درمانی فعالیت دیگری هم دارید؟
بله. من در اراک مدرسهسازی کردم. در تهران هم کلنگزنی مدرسهای در خیابان نواب را انجام دادم، اما به دلیل کوتاهی که در این میان اتفاق افتاد، از ادامه آن منصرف شدم و در یکی از مناطق محروم اراک این کار را انجام دادم. در این منطقه به دلیل راستی و صداقتی که وجود داشت، موجب تشویق بیشتر من شد و با ساخت و افتتاح این مدرسه در بهمن ماه سال گذشته که استقبال بسیار خوبی صورت گرفت و همکاری فرهنگیان در این امر، سبب شد تا مدرسه دوم را هم در اراک بسازم که در مهرماه امسال به امید خدا افتتاح خواهد شد.
این مدارس در چه مقطع و با چه ظرفیتی ساخته میشود؟
این دو مدرسه در مقطع ابتدایی ساخته شده که برای دختران در خیابان ارامنه اراک با ظرفیت ۷۵۰ شاگرد و دومی هم مدرسه پسرانه در منطقه پرجمعیت خیابان تفرش اراک که بیش از ۷۵۰ شاگرد ظرفیت دارد. همچنین در کلنگزنی مرکز آلزایمر اراک هم شرکت کردم.
خیلی از عزیزان بازنشسته از دوره بازنشستگی تصور منفی دارند و فکر میکنند که بازنشستگی، پایانی برای فعالیت آنها محسوب میشود. نظر شما درباره بازنشستگی چیست؟
من نمیتوانم بدون فعالیت باشم و هر روز، چه سالم باشم و چه مریض، حتماً در مرکز درمانی حضور خواهم داشت و بازنشستگان هم باید یک نوع از کار و فعالیت را برای خود مشخص کنند و به آن بپردازند.
آیا دولت و سایر دستگاهها به شما در این فعالیتها کمک کردهاند؟
بسیاری از مدیران، از جهاد دانشگاهی تا آموزشوپرورش، قول دادهاند اما متأسفانه هیچ کدام کمکی نکردند.
صحبتی با مسئولان دارید؟
متأسفانه همانطور که گفتم مسئولان هیچ کمکی نکردند.
اما مایلم بیایند و از مرکز درمانی استفاده کنند، اما مدیریت و همه کارها با خود من خواهد بود. این مرکز درآمدی ندارد، اما اگر همکاری شود، میتوان این درآمد را هم نصف کرد که آن را هم هزینه خود مرکز کنیم. همچنین اگر میشد تا یک یا دو دندانپزشک با مرکز خیریه درمانی ساعی همکاری میکردند بسیار مفید بود.
برای آینده چطور؟ برنامهای دارید؟
برنامه ما انشاءالله اگر کمک کنند، ارائه خدمات دندانپزشکی به دانشآموزان است تا بیایند و با هزینههای کمتر، از این خدمات استفاده کنند.